Shania Declerck pakt eerste dagzege

Gisteren stonden de zenuwen bij vele VACBL-ers strak gespannen. De veldloop in Dadizele was voor velen de eerste serieuze test in het nieuwe jaar om te zien hoe goed het met de conditie staat. Het licht golvende parcours lag er voor het grootste stuk droog bij. Grootste hindernis was de steile bult die elke toer diende bedwongen te worden.

Bij de VACBL-ers mochten we vroeg in de middag eerst en vooral het debuut noteren van Seppe Dendoncker en Amalia Deschodt. Als allerjongsten in hun reeks hadden ze vooral veel plezier en ze gaven zich met volle overgave. Mooi zo! De eerste blauwwitte podiumplaats dit jaar kwam op naam van Vital Aelbrecht. Hij pakte uit met een verschroeiende start, maar moest finaal nog één loper laten voorgaan. Onze ploeg pakte trouwens meermaals zilveren gisteren, met name met Meredith Gardin, Mia Frère (sinds lang niet op nummer 1, maar niettemin heel sterk) en Bert Deschodt. Filip  Vanwijnsberghe werd derde overall en eerste in zijn reeks. Voor Filip zat er trouwens meer in want vooraan in de wedstrijd werd zijn spike afgetrapt, waardoor Filip noodgedwongen moest stoppen. Desondanks kwam hij nog heel dicht bij de koplopers (veteranen 1). Vrouwtje Veerle Debaets zette het seizoen eveneens bijzonder knap in en pakte brons. Tot slot pakte onze equipe nog een tweede maal goud: Audrey Goesaert bleek een maatje te sterk voor de tegenstand.

In de MEGARUNcompetitie pakt Shania Declerck de eerste dagzege. Proficiat! Moeder Fabienne schiet het best uit de startblokken bij de ploegen die nog geen verdubbelaar gebruikten: een indrukwekkende score van zo maar eventjes 267 punten. Soit, de competitie is nog lang uiteraard …

Op naar de veldloop van onze eigen club! We krijgen een zwaarder parcours voorgeschoteld dan de laatste jaren en valt er nattigheid, dan zou het zelfs loodzwaar kunnen worden.