Claude Goemaere autoritair aan de leiding, Luc Demeestere pakt dagzege!

Proficiat aan onze 3 VACBL-ers die gisteren goud behaalden op het Provinciaal Kampioenschap cross in Brugge! Met name Vital Aelbrecht, Filip Vanwijnsberghe en Mia Frère mochten plaats nemen op het hoogste schavotje. Daarnaast was er ook nog eremetaal weggelegd voor Koen Dendoncker, Meredith Gardin (zilver), Luc Demeestere en Fabienne Cloet (brons).
Jammer genoeg valt er ook wat blessurenieuws te melden: Jordan Declerck verstuikte zijn voet en zal voor enige tijd buiten strijd zijn. Na een valse start bij de veteranenreeks moesten de atleten op hun stappen terugkeren. Bij de ‘echte’ start bleef Filip Vanwijnsberghe met zijn spike steken in het witte startlint en schoot er iets in zijn hamstring. Na een kalme start kon hij de wedstrijd wel nog vervolgen en opschuiven naar de 2e plaats algemeen. Het zal echter afwachten worden of hij al dan niet te kampen heeft met een spierscheur. Luc Demeestere struikelde dan weer over het witte lint bij de start, was zo meteen op achtervolgen aangewezen, maar liep alsnog naar een knappe derde plaats.
Ik zou zeggen: tijd om komaf te maken met dat witte startlint en de startlijn op een andere manier aan te geven!!

De strijdlustpunten in de MEGARUNcompetitie zijn voor Heike Dendoncker.

In de MEGARUNstand blijft Claude Goemaere autoritair aan de leiding. Hij mag zich stilaan opmaken voor het behalen van de titel zeker … of zou dit te vroeg victorie kraaien zijn? De komende weken zullen het duidelijk maken.

Voor de MEGARUNstand na Brugge, klik hier
Voor de punten van de veldlopers na Brugge, klik hier