Claude Goemaere zet puntjes op ‘i’ – Robin Demeestere pakt dagzege

De veldlopen schrijden voort in een razendsnel tempo. Gisteren stond de Jongerencross in Waregem op het programma. Het zachte weer van de voorbije weken en de weinige neerslag zorgde ervoor dat het parcours er al bij al niet te zwaar bijlag. Wel stond er een strakke wind die zich in het open decor aan de Waregemse renbaan duidelijk liet voelen.

De Waregemse cross is voor onze VACBL-atleten steeds een extra stimulans om hun eigen kunnen in de verf te zetten. De VACBL-jeugd was duidelijk beter vertegenwoordigd dan in de andere crossen, waarvoor dank. De eerste VACBL-medaille van de dag was voor Tiebe Rosseel. Miniem Vital Aelbrecht is dit jaar quasi onklopbaar en pakte goud. Man in vorm Dylan Declerck was even later goed voor zilver. De heroptredende Meredith Gardin legde beslag op brons. Floor Martens, ook de dag voordien nog actief, mocht als 2e dame juniore het podium op. Bij de dames senioren 1 haalde Ndione Coumba het brons binnen. De laatste VACBL-medaille was tot slot weggelegd voor Filip Vanwijnsberghe die als eerste veteraan 2 slechts één jongere veteraan 1 moest laten voorgaan in zijn koers.

In de MEGARUNcompetitie krijgt iedere ploeg volgens het MEGARUNreglement dubbele punten toegekend in Waregem. Een belangrijke cross dus om niet van je pluimen te laten. Leider Claude Goemaere had het goed begrepen en slaat zijn achtervolgers Luc en Johan terug. Gezien de kloof van meer dan 100 punten op de naaste achtervolger kunnen we met 95% zekerheid stellen dat Claude Goemaere woensdag officieel zijn eerste MEGARUNtitel zal binnenrijven. Het zal hem deugd doen na er vorig jaar net naast te hebben gegrepen op de allerlaatste speeldag 😉
Voor de overige podiumplaatsen belooft het een clash te worden binnen de familie Demeestere (Luc, Robin, Kevin). Al zijn ook Johan Demeyer en opnieuw Claude Goemaere (met zijn ploeg ‘my superteam’) hier zeker nog niet afgeschreven.
De dagzege deze week was voor Robin Demeestere die als enige de kaap van de 500 punten oversteeg. De strijdlustpunten werden binnengehaald door Kyllian Aelbrecht.
Op naar de slotveldloop in Marke!