Claude Goemaere zet 16e MEGARUNeditie op zijn naam!

In Marke vond gisteren de laatste veldloop plaats van het criterium van de Vrije Sporters. Een behoorlijk snelle omloop, door de weinige neerslag de laatste weken was van modder geen sprake. Wel wat bochtenwerk in de eerste helft van elke toer.

Kato Vandenbogaerde verbaasde met een eerste podiumplaats bij de meisjes eendjes (zilver). Sterk! Vital Aelbrecht moest voor één de weinige keren dit jaar genoegen nemen met zilver. Met takken spelende kinderen dwongen hem tot een uitwijkmanoeuvre, waarbij hij zijn voet omsloeg. Een geldig excuus dus! Bijzonder spijtig voor Vital. Bij de dames junioren liepen Meredith (zilver) en Maaike (brons) allebei in de medailles. Sterke race van beiden. In diezelfde race sleepte Ndione Coumba zilver in de wacht in haar reeks. Mia Frère was wederom in bijzonder goede doen en pakte goud. Koen Dendoncker liep een heel mooie inhaalrace en was goed voor brons. Ook Filip Vanwijnsberghe is al weken in goeden doen. Ditmaal moest hij net het onderspit delven tegen Gino Bonte in de strijd om de 2e plaats algemeen, maar in zijn reeks was hij opnieuw oustanding (goud).

Nog eens proficiat aan onze 4 VACBL-ers die ook zegevieren in het eindklassement van het criterium: Dylan Declerck, Vital Aelbrecht, Mia Frère en Filip Vanwijnsberghe.

De strijdlustpunten in Marke waren voor Jurgen Derycke, die maar liefst 7 posities dichter eindigde dan in Waregem. Mooi, mooi, mooi!

En sowieso een dikke proficiat aan alle VACBL-veldlopers die elke week het beste van zichzelf geven!

Ook in de MEGARUNcompetitie is het pleit beslecht. Claude Goemaere kroont zich in deze 16e editie tot MEGARUNkampioen en voegt zich toe aan de erelijst. Een dikke proficiat! Robin Demeestere zette een sterke terugronde neer en pakt de 2e prijs (voorrang op jongerenprijs – zie reglement). Broer Kevin eindigt derde, maar ontvangt de jongerenprijs (voorrang op derde prijs –zie reglement). Gevolg is dat Claude Goemaere met zijn ploeg ‘My Superteam’ ook de 3e geldprijs in de wacht sleept. Gelukkig hebben we een reglement dat voorzien is op alle mogelijke scenario’s 😉
Tot slot is er ook nog de prijs voor de 16e in het klassement (15 EUR krasloten). De geluksvogel is Lieven Demeestere met zijn ploeg ‘Op goed geluk’. Als dat geen toeval is met zo’n naam!

Het winnende team ziet er als volgt uit:

winnend team

De prijzenpot is als volgt samengesteld (uitreiking op 23 december tijdens kerstfeestje na de training – iedereen welkom):

prijzenpot

Hartelijk dank aan allen voor de deelname!!